Danske Bank: Εξαγορά δύο τραπεζών στην Ιρλανδία

Η Danske Bank, ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οίκος της Σκανδιναβικής Χερσονήσου θα διαθέσει 967 εκατ. στερλίνες ή 1,86 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει δύο ιρλανδέζικες μονάδες από την National Australia Bank.

Danske Bank: Εξαγορά δύο τραπεζών στην Ιρλανδία
Η Danske Bank, ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οίκος της Σκανδιναβικής Χερσονήσου θα διαθέσει 967 εκατ. στερλίνες ή 1,86 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει δύο ιρλανδέζικες μονάδες από την National Australia Bank, στο πλαίσιο της επέκτασής της εκτός της περιφέρειας.

Η Danske Bank θα αγοράσει την Irish Bank που εδρεύει στο Δουβλίνο και τη Northern Bank που εδρεύει στο Μπέλφαστ, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο βήμα της εκτός της Σκανδιναβικής περιφέρειας και την μεγαλύτερη εξαγορά μετά το 2000, όταν είχε αγοράσει την δανέζικη ανταγωνιστική της RealDanmark προς 3,3 δισ. δολάρια.

Η Danske Bank, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, έχει περιορισμένα περιθώρια ανάπτυξη στη Δανία, μια χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ήδη ελέγχει το 40% της αγοράς.

Οι διεθνείς πιστωτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων η Royal Bank of Scotland, επεκτείνονται στην Ιρλανδία, όπου προσελκύει η προοπτική να ξεπεράσει το 2005 η ανάπτυξη το 5% για πολλοστό συνεχόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v