Εταιρικές συμφωνίες δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών εμπνέουν ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Σημαντική ώθηση από τις προτάσεις εξαγορές του LSE, της Novar αλλά και της PeopleSoft από την Oracle.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών εμπνέει ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεμονωμένες επιχειρηματικές ανακοινώσεις, με το London Stock Exchange (+22% το μεσημέρι) και την Novar (+14%) να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη στο πλαίσιο της κατάθεσης προσφορών για την εξαγορά τους.

Η Lloyds ”οδηγεί” υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση του οίκου ότι τα ετήσια κέρδη πιθανότατα θα ευθυγραμμιστούν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τις ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών δεικτών συγκρατούν οι τίτλοι ενέργειας, στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,48% στις 4.716 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,53% στις 4.196 μονάδες και ο CAC 0,54% στις 3.788 μονάδες. Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τις αμερικανικές αγορές τα futures.

Θετική επίδραση στον τεχνολογικό κλάδο προβλέπεται να έχει η εξαγορά της PeopleSoft από την Oracle μετά από ”μάχη” διάρκειας 18 μηνών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αύριο Τρίτη. Η πλειοψηφία των οικονομολόγων περιμένει ότι η Federal Reserve θα αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 2,25%.

Στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου. Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι εμπορικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,1% με πτώση για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v