Τεχνολογική ώθηση από Intel στις ευρωαγορές (upd)

Η αισιόδοξη πρόβλεψη της Intel για τις πωλήσεις ημιαγωγών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές εμπνέει κέρδη στις τεχνολογικές μετοχές της Ευρώπης και προσφέρει στήριξη στις ευρωαγορές.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη της Intel για τις πωλήσεις ημιαγωγών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές εμπνέει κέρδη στις τεχνολογικές μετοχές της Ευρώπης και προσφέρει στήριξη στις ευρωαγορές.

Η Infineon Technologies άνοιξε με κέρδη 2,9% και η ASML με άνοδο 3,2%.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κερδίζει το μεσημέρι 0,25% στις 4.763 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,30% στις 4.228 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 3.819 μονάδες.

Η ΑΒΒ βυθίστηκε 10% όταν αμερικανικό δικαστήριο απέσυρε σχέδιο συμβιβασμού σε 135.000 προσφυγές στην υπόθεση αμιάντου που αφορούν την θυγατρική της Combustion Engineering.

Η GlaxoSmithKline ενισχύεται 1,2% μετά την ανακοίνωση ότι θα επιταχύνει τις έρευνες για σκεύασμα καταπολέμησης του καρκίνου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, χάρη κυρίως στην Intel αλλά και την προσμονή θετικών ανακοινώσεων από το μέτωπο της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg, να ανακοινώσει ότι δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο.

Το μέγεθος είναι χαμηλότερο από τις 337 χιλιάδες θέσεις του προηγούμενου μήνα, αλλά πάντως παραμένει πλησίον του μέσου όρου της φετινής χρονιάς και σε κάθε περίπτωση υποδεικνύει βελτίωση της απασχόλησης.

Το πσοστό της ανεργίας αναμένεται να εμφανίσει στον ίδιο μήνα υποχώρηση στο 5,4% από 5,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί ο δείκτης ISM που καταγράφει την βιομηχανική κίνηση πλην του κλάδου μεταποίησης και οι αναλυτές περιμένουν ότι θα εμφανίσει υποχώρηση στο 58,5 από 59,8, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v