Ηπιοι τόνοι στις ευρωαγορές, πιέσεις ημιαγωγών

Υπό την πίεση του κλάδου ημιαγωγών οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ενώ οι τάσεις παραμένουν σταθεροποιητικές.

Υπό την πίεση του κλάδου ημιαγωγών οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ενώ οι τάσεις παραμένουν σταθεροποιητικές και οι συνεδριάσεις αναμένεται να εκτυλιχθούν σε ήπιο κλίμα με περιορισμένες κλίμακες συναλλαγών.

Ο κλάδος ημιαγωγών υποχωρεί μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις θα αποδειχθούν χαμηλότερες από τις προβλέψεις και την προειδοποίηση της Merrill Lynch για τη μετοχή της Intel.

Αισθητή άνοδο καταγράφει η μετοχή της LVMH μετά τη δήλωση του προέδρου της Bernard Arnault ότι ο όμιλος πολυτελών ειδών θα διπλασιάσει την κερδοφορία του στην ερχόμενη πενταετία.

Η ASML υποχωρεί 0,7% μετά την έρευνα της Semiconductor Equipment and Materials International που δείχνει ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών θα αυξηθούν 59%, λιγότερο από το 63% που προέβλεπε αρχικώς.

Η επιθεώρηση εκτιμά ότι τα κέρδη του κλάδου θα υποχωρήσουν του χρόνου, ενώ παλαιότερα προέβλεπε αύξηση 24%.

Η Intel υποχώρησε 3% χθες, όταν η Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός του κλάδου ημιαγωγών θα υποβαθμίσει την πρόβλεψη για τα καθαρά περιθώρια κέρδους δ’ τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,18% στις 4.710 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,07% στις 4.123 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 3.759 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v