Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο δολάριο

Με αρνητικές διαθέσεις παρακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές τη βύθιση του δολαρίου έναντι του ευρώ, που ασκεί πιέσεις στους εξαγωγείς της Ευρώπης, όπως η Philips που άνοιξε με πτώση 0,7% και η Volkswagen με -0,5%.

Με αρνητικές διαθέσεις παρακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές τη βύθιση του δολαρίου έναντι του ευρώ, που ασκεί πιέσεις στους εξαγωγείς της Ευρώπης, όπως η Royal Philips Electronics που άνοιξε με πτώση 0,7% και η Volkswagen με -0,5%.

Οι αναλυτές συνιστούν επιφύλαξη για τις μετοχές που έχουν μεγάλο άνοιγμα στα κέρδη από την αμερικανική αγορά και οι αντίστοιχοι κλάδοι διατηρούν πτωτική πορεία.

Ανοδικές τάσεις διατηρεί ο κλάδος πρώτων υλών, καθώς διαφαίνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεώνονται να πληρώσουν ακριβότερα τις χαλυβουργίες για να εξασφαλίσουν το προϊόν.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,30% στις 4.738 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει απώλειες 0,43% στις 4142 μονάδες και ο CAC 0,41% στις 3.781 μονάδες.

Το δολάριο βυθίστηκε έως τα 1,3335 έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση ότι η Κίνα μείωσε τα αποθέματά της σε αμερικανικά χρεόγραφα.

Οι συναλλαγές πάντως προβλέπεται να παραμείνουν υποτονικές μετά την αργία στη Wall Street χθες για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v