Ηπιοι τόνοι στις ευρωαγορές λόγω αργίας στη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές αντλώντας στήριξη από τις χαλυβουργίες και τις πετρελαϊκές βιομηχανίες, αλλά πάντως η αργία στη Wall Street δημιουργεί υποτονικό κλίμα στις συναλλαγές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές αντλώντας στήριξη από τις χαλυβουργίες και τις πετρελαϊκές βιομηχανίες, αλλά πάντως η αργία στη Wall Street δημιουργεί υποτονικό κλίμα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι τιμές του χάλυβα και του πετρελαίου δεν θα υποχωρήσουν στο ορατό μέλλον και συνιστούν επενδύσεις σε μετοχές πρώτων υλών, εκτιμώντας ότι θα αποδίδουν για αρκετό διάστημα.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές πλην της Ιρλανδίας. Ο δείκτης FTSΕ κερδίζει 0,48% στις 4.742 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,68% στις 4.153 μονάδες και ο CAC 1,05% στις 3.800 μονάδες. Ο παρισινός δείκτης βρίσκει στήριξη στις διοικητικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον δεικτοβαρή Cap Gemini.

Οι χαλυβουργίες Arcelor και Corus κερδίζουν 2,8% και 2,3% αντιστοίχως. Οι τιμές του χάλυβα στην Ευρώπη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος στο ρεκόρ των 592,50 δολαρίων ανά μετρικό τόνο, σύμφωνα με την επιθεώρηση του κλάδου Metal Bulletin.

Η BP κερδίζει 1,6% και η Total 1,1%, καθώς το πετρέλαιο εμφανίζει εκ νέου ανοδικές τάσεις.

Η Tesco αντιδρά με άνοδο 4,9% στην ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων τριμήνου και για τον αντίστοιχο λόγο η Bayer ενισχύεται 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v