”Πετάει” η Tesco μετά τα αποτελέσματα τριμήνου

Στα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών κινούνται οι μετοχές της Tesco μετά την ανακοίνωση πολύ καλών πωλήσεων τριμήνου σε όλο το φάσμα των προϊόντων και αγορών. Οι βρετανικές πωλήσεις βοηθήθηκαν κυρίως από τα βενζινάδικα του ομίλου.

”Πετάει” η Tesco μετά τα αποτελέσματα τριμήνου
Στα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών (311,5 πένες) κινούνται οι μετοχές της Tesco στο Σίτυ του Λονδίνου, καθώς η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα υπεραγορών ανακοίνωσε την καλύτερη τριμηνιαία αύξηση πωλήσεων από το 2000.

Οι πωλήσεις της Tesco στο τρίμηνο έως τις 20 Νοεμβρίου αυξήθηκαν συνολικά 12,2% και στη Βρετανία αυξήθηκαν 12,3%, αντλώντας στήριξη κυρίως από τις πωλήσεις των βενζινάδικων του ομίλου.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι συντηρεί τις τιμές της βενζίνης όσο χαμηλότερα μπορεί, παρά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.

Οι πωλήσεις διεθνώς αυξήθηκαν κατά 18,2% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και 11,9% σε πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία.

”Οι βασικές βρετανικές επιχειρήσεις μας είναι δυνατές, οι πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς στους χώρους εκτός τροφίμων αυξάνονται και οι διεθνείς μας δραστηριότητες βελτιώνονται,” αναφέρει ο όμιλος.

Από το 1993 η Tesco ανοίγει καταστήματα εκτός της Αγγλίας και είναι σήμερα η κορυφαία εταιρία στους χώρους υπεραγορών στην Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Ταϊλάνδη.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό προσφέρουν στον όμιλο το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων. Τον περασμένο μήνα η Tesco ανακοίνωσε επέκταση στη Νότιο Κορέα, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ο όμιλος αναπτύσσεται επίσης στην προσφορά προϊόντων εκτός τροφίμων, με επίκεντρο στα προϊόντα με υψηλά περιθώρια κέρδους, όπως τα DVD, τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας και οι σχολικές στολές.

Η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της κατά 6% φέτος και να ανοίξει περισσότερα από 100 καταστήματα διεθνώς.

Από τους 32 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, οι 25 βαθμολογούν την μετοχή της Tesco με σύσταση ”αγορά”, οι επτά συστήνουν διακράτηση και κανένας δεν συστήνει πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v