Χαλυβουργίες, Bayer στηρίζουν τις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα μετά την ανακοίνωση της Nissan Motor ότι δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χάλυβα για τις βιομηχανίες της. Κλειστή η Wall σήμερα λόγω αργίας.

Οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες όπως η Arcelor και η Corus κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα μετά την ανακοίνωση της Nissan Motor ότι δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χάλυβα για να δουλεύουν οι βιομηχανίες της.

Στον αντίποδα, οι εξαγωγείς όπως η Volkswagen κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς το δολάριο κινείται σε νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ και κορυφαίοι οίκοι όπως η Merrill Lynch και η UBS προβλέπουν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Η Merrill εκτιμά ότι το ευρώ θα κινείται στα 1,39 δολάρια στα τέλη Μαρτίου έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,33 δολάρια και η UBS προβλέπει ότι το δολάριο θα πέσει στα 1,34 έναντι του ευρώ σε ένα μήνα και στα 1,36 σε τρεις μήνες.

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες εξαιτίας της αργίας στην αμερικανική αγορά, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Bayer, μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,22% στις 4.729 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,38% στις 4.141 μονάδες και ο CAC 0,33% στις 3.773 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v