Τεχνολογία, τηλεφωνία ωθούν τις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις εμπνέουν στις ευρωπαϊκές αγορές οι θετικές ειδήσεις για τους κλάδους τηλεφωνίας και τεχνολογίας και τα νέα κέρδη που αντλεί ο κλάδος πρώτων υλών.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας κατεύθυνση από τις θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας.

Σημαντική άνοδο προκαλεί στις τεχνολογικές μετοχές όπως η Cap Gemini η σύσταση της Goldman Sachs προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας service ηλεκτρονικών υπολογιστών της Ευρώπης.

Θετικά αντιδρά η Telekom Austria στην ανακοίνωση ότι εξασφάλισε το δικαίωμα εξαγοράς της μεγαλύτερης βουλγαρικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον κέρδη εμφανίζει ο κλάδος χαλυβουργιών, καθώς προβλέπεται περιορισμένη προσφορά του μετάλλου. Το ενδιαφέρον παραμένει πάντως στραμμένο στις εξελίξεις όσον αφορά την πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,75% στις 4.777 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,03% στις 4.196 μονάδες και ο CAC 0,87% στις 3.815 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v