Εν αναμονή του αμερικανικού ΑΕΠ οι ευρωαγορές

Τα δυσοίωνα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat σε συνδυασμό με την νέα, χαμηλότερη, πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για την διεθνή ανάπτυξη ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα macro από την Wall Street.

Τα δυσοίωνα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat σε συνδυασμό με την νέα, χαμηλότερη, πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για την διεθνή ανάπτυξη ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η εκ νέου προσέγγιση των 50 δολαρίων στο πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη και οι εύθραυστες ισορροπίες στις αγορές συναλλάγματος επιτείνουν τις πιέσεις.

”Το όλο περιβάλλον υποδεικνύει ότι τα κέρδη που απεκόμισαν πρόσφατα οι μετοχές δεν είναι διατηρήσιμα. Οι επενδυτές ψάχνουν ευκαιρία να ρευστοποιήσουν κέρδη στην παραμικρή αρνητική είδηση,” αναφέρει χαρακτηριστικά διαχειριστής κεφαλαίων από τη Βερκελόνη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,7% στις 4.716 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 4.144 μονάδες και ο CAC 0,4% στις 3.765 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες 1,1% καταγράφει η Novartis, που απέσυρε την αίτηση έγκρισης του πειραματικού φαρμάκου της Prexige, περιμένοντας την αναθεώρηση για την ασφάλεια των παυσίπονων που εντάσσονται στην ”τάξη” του Vioxx της Merck.

Η Eurostat ανακοίνωσε στασιμότητα στους δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης των ”12” καθώς αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά, με την δημοσιοποίηση της αρχικής εκτίμησης για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου, της καταναλωτικής εμπιστοσύνης Νοεμβρίου και του δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας Chicago PMI Νοεμβρίου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές τρέφουν ελπίδες για θετικά αποτελέσματα από το μακρο-οικονομικό μέτωπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αναμένεται ότι το ΑΕΠ γ’ τριμήνου παρέμεινε στο 3,7% έναντι ιδίου μεγέθους στο προηγούμενο τρίμηνο.

Για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται αισθητή βελτίωση στο 96 έναντι της προηγούμενης μέτρησης 92,8, ενώ για τον βιομηχανικό δείκτη αναμένεται διαμόρφωση στο 62 από 68,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v