Ανάκαμψη ”υπερ-πουλημένων” κλάδων στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον για κλάδους που υποχώρησαν κάθετα στο πρόσφατο διάστημα και κατά τους αναλυτές οι τιμές των μετοχών τους δεν ανταποκρίνονται στην προβλεπόμενη κερδοφορία τους, όπως η τεχνολογία και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον για κλάδους που υποχώρησαν κάθετα στο πρόσφατο διάστημα και κατά τους αναλυτές οι τιμές των μετοχών τους δεν ανταποκρίνονται στην προβλεπόμενη κερδοφορία τους, όπως η τεχνολογία και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο προσφέρει και η αναβάθμιση της Cap Gemini από την Goldman Sachs, ενώ ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνίες εμπνέει η εκτίναξη της Telekom Austria μετά την ανακοίνωση ότι εξασφάλισε αποκλειστικό δικαίωμα εξαγοράς της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας.

Ο μόνος επιμέρους δείκτης από τους 18 του Stoxx 600 που υποχωρεί είναι εκείνος του λιανικού εμπορίου, που αντιδρά στην προειδοποίηση της Wal-Mart για τις εορταστικές πωλήσεις.

Οι βασικοί δείκτες στις 16 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,35% στις 4.212 μονάδες, κατευθυνόμενος προς τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2002. Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,74% στις 4.776 μονάδες και ο CAC 1,01% στις 3.820 μονάδες.

Η Ericsson κερδίζει το μεσημέρι 2,2%, ενώ η Nokia 1,3%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας θα ευνοηθούν από τις αυξημένες πωλήσεις στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών. Η DaimlerChrysler οδηγεί με άνοδο 1,6% τα κέρδη στον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ η Cap Gemini κερδίζει 2,1% και η Telekom Austria 2,9%.

Θετικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στο περασμένο Σαββατοκύριακο, που θεωρείται ο σημαντικότερος προάγγελος για την εμπορική κίνηση στην εορταστική περίοδο.

Παρά την απαισιόδοξη πρόβλεψη της Wal-Mart, οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τις καταναλωτικές δαπάνες της περιόδου, καθώς τα στοιχεία από τις συναλλαγές πιστωτικών καρτών στο εξεταζόμενο διάστημα ήταν θετικές.

Η Visa και η MasterCard δήλωσαν ότι οι συναλλαγές αναρριχήθηκαν 6,1% και 9,3% αντιστοίχως στο διήμερο μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v