Telekom Austria: ”Εκλεισε” τη βουλγαρική MobilTel

Η Telekom Austria ”έκλεισε” τη βουλγαρική MobilTel. Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεφωνίας της Αυστρίας εξασφάλισε το δικαίωμα εξαγοράς της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, MobilTel EAD, έναντι 1,6 δισ.ευρώ.

Telekom Austria: ”Εκλεισε” τη βουλγαρική MobilTel
Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεφωνίας της Αυστρίας εξασφάλισε το δικαίωμα εξαγοράς της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, MobilTel EAD, έναντι 1,6 δισ. ευρώ.

Με την εξαγορά, η Telekom Austria θα εξασφαλίσει 3 εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Telekom Austria από τη Βιέννη, η εταιρία θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς στα τέλη 2005.

Η τελική συμφωνία, που δίνει στη MobilTel ”αξία επιχείρησης”, όπως ονομάζεται, της τάξης των 1,6 δισ. ευρώ, θα εξαρτηθεί και από την εμφάνιση της βουλγαρικής εταιρίας.

Η Telekom Austria συζητά για την εξαγορά της MobilTel από το 2003.

Η στρατηγική επέκτασης της εταιρίας επικεντρώνεται στην εξαγορά της MobilTel, της σερβικής Mobtel και της βοσνιακής Eronet, όπως είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος Heinz Sundt τον Οκτώβριο, καθώς στην εγχώρια αγορά οι πωλήσεις σταθερής τηλεφωνίας μειώνονται και η κινητή τηλεφωνία έχει σχεδόν ωριμάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v