Ωθηση από Wall Street στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από το δυναμικό κλείσιμο της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση. Εύθραυστη πάντως η ανάκαμψη, καθώς ανεβαίνει το πετρέλαιο και υποχωρεί το δολάριο.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από το χθεσινό δυναμικό κλείσιμο της Wall Street.

Τα ανοδικά περιθώρια κρίνονται πάντως περιορισμένα, καθώς οι παράγοντες που οδήγησαν την αμερικανική αγορά σε αισθητή άνοδο, δηλαδή η πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα 3 ετών και η σταθεροποίηση του δολαρίου, ανατρέπονται στη σημερινή συνεδρίαση, με το πετρέλαιο να ανακτά ανοδικές τάσεις και το δολάριο να βυθίζεται σε νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, και οι τεχνολογικές μετοχές, που ”αναμένουν” με αισιοδοξία τις προβλέψεις της Intel για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής της ευρωζώνης αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς εκπλήξεις, με διατήρηση σταθερών επιτοκίων στο 2%.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,25% στις 4.747 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,47% στις 4.205 μονάδες και ο CAC 0,36% στις 3.810 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v