Η πτώση στο πετρέλαιο ενισχύει την Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται το μεσημέρι οι μετοχές στην Ευρώπη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου διατηρούν πτωτική πορεία, σε συνέχεια των χαμηλών τριετίας που κατέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη.

Ανοδικά κινούνται το μεσημέρι οι μετοχές στην Ευρώπη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται χαμηλότερα στο Λονδίνο για τρίτη συνεχή ημέρα, σε συνέχεια των χαμηλών τριετίας που κατέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια στιγμή ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών των αεροπορικών εταιριών British Airways Plc και Ryanair Holdings Plc.

Συγκεκριμένα, η τιμή της μετοχής της British Airways, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στην Ευρώπη, κινήθηκε ανοδικά κατά 2,1%, ενώ η τιμή της μετοχής της Ryanair, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας φτηνών εισιτηρίων, ενισχύθηκε κατά 4,9%.

Οι επιμέρους δείκτες ταξιδιών και ψυχαγωγίας είναι μεταξύ των τριών πρώτων κερδισμένων του Stoxx 600, καταγράφοντας άνοδο 1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται κατά 0,40% στις 4.754 μονάδες, με τον DAX να κινείται ανοδικά κατά 0,54% στις 4.208,51 μονάδες και με τον CAC να καταγράφει κέρδη 0,41% στις 3.812,50 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφριά πτώση στο άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Θα ανακοινωθεί ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας και υπολογίζεται, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις 37 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, ότι κατατέθηκαν 330.000 νέες αιτήσεις από 323.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης εργοστασιακών παραγγελιών, που οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,2%, ύστερα από πτώση 0,4% τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v