Σε υψηλό 6ετίας η ανεργία στη Γερμανία (10,8%)

Στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών αναρριχήθηκε η ανεργία στη Γερμανία το Νοέμβριο, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης μειώνουν θέσεις εργασίας και μεταφέρουν τμήμα της παραγωγής τους στο εξωτερικό.

Σε υψηλό 6ετίας η ανεργία στη Γερμανία (10,8%)
Στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο 1998 αναρριχήθηκε η ανεργία στη Γερμανία το Νοέμβριο, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης μειώνουν θέσεις εργασίας και μεταφέρουν τμήμα της παραγωγής τους στο εξωτερικό.

Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε στο 10,8% του εργατικού δυναμικού έναντι 10,7% τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό θα παραμείνει σταθερό στο 10,7%. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε το Νοέμβριο κατά 7.000 άτομα.

Οι γερμανικές εταιρίες, αντιμέτωπες με το υψηλό εργατικό κόστος της χώρας, προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας στην εγχώρια αγορά και μεταφέρουν την παραγωγή σε φθηνότερες χώρες, όπως οι γειτονικές Πολωνία και Τσεχία.

Η απειλή της ανεργίας με τη σειρά της υπονομεύει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και κατά συνέπεια την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, που ουσιαστικά παραμένει στάσιμη εδώ και τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v