Deutsche Boerse:Προσφέρει 2,8 δισ. δολ. για το LSΕ

Το LSE έλαβε προσφορά εξαγοράς 2,6 δισ. δολ. από το Deutsche Boerse, στη δεύτερη προσπάθεια του φορέα του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να συγχωνευτεί με το λονδρέζικο. Συνομιλίες για καλύτερη τιμή επιδιώκει η βρετανική αγορά.

Deutsche Boerse:Προσφέρει 2,8 δισ. δολ. για το LSΕ
Το London Stock Exchange, τρίτο σε αξία χρηματιστήριο της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορά εξαγοράς 1,35 δισ. στερλινών ή 2,6 δισ. δολ. από το Deutsche Boerse, στη δεύτερη προσπάθεια του φορέα του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να συγχωνευτεί με το λονδρέζικο ανταγωνιστικό του.

Το Deutsche Boerse προσφέρει 530 πένες ανά μετοχή σε ρευστό για το LSE, τιμή κατά 23% αυξημένη από το κλείσιμο της 10ης Δεκεμβρίου. Το LSE απέρριψε αυτή την προσφορά και συμφώνησε να διεξαγάγει συνομιλίες με το Deutsche Boerse προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον υπάρχουν περιθώρια για μια ”αισθητά βελτιωμένη πρόταση,” όπως ανακοίνωσε ο φορέας του Σίτι.

Οι μετοχές του LSE έχουν ενισχυθεί κατά 29% στη φετινή χρονιά, επειδή φημολογείται ότι η εταιρία ίσως υποχρεωθεί να αναζητήσει συνεταίρο εφόσον τα κέρδη της είναι χαμηλότερα από εκείνα των ανταγωνιστών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πιέζονται από τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες, καθώς επιβραδύνεται η συναλλακτική δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v