Ελαφρές πιέσεις για ευρωαγορές από macro ΗΠΑ

Με ελαφρές απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σύσκεψη του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται μετοχές όπως η Total, η Telecom Italia και η TIM.

Με ελαφρές απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν τίτλοι όπως η γαλλική Total, η οποία το Σάββατο ανακοίνωσε ότι κατά το 2005 ”θα δυσκολευτεί να επαναλάβει τις επιδόσεις του 2004”, αλλά και αυτές των Telecom Italia και TIM, των οποίων η συγχώνευση είναι κοντά.

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένουν οι αναλυτές τη σύσκεψη του ΟΠΕΚ που είναι προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα, καθώς η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών που ενίσχυσε τις τιμές των μετοχών φαίνεται ότι σταμάτησε λόγω και των φημών που θέλουν το καρτέλ να εξετάζει περικοπή της παραγωγής.

Στο -0,47% και τις 4.725 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο FTSE, ενώ απώλειες της τάξης του 0,23% εμφανίζει ο γερμανικός DAX, ο οποίος κινείται στις 4.199 μονάδες. Αμετάβλητος ο CAC 40, στο επίπεδο των 3.783 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v