Ηπιοι τόνοι στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον ZEW

Με το ευρώ να κινείται σε νέο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και το πετρέλαιο να ανακάμπτει, οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται σε επιφυλακτικό κλίμα. Στον δείκτη ZEW το ενδιαφέρον.

Με το ευρώ να κινείται σε νέο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και το πετρέλαιο να ανακάμπτει, οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται σε επιφυλακτικό κλίμα.

Η χθεσινή διόρθωση έχει εκτονώσει κάπως τις πιέσεις και οι αναλυτές κρίνουν ότι είναι ευπρόσδεκτες οι τάσεις σταθεροποίησης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW, που εάν απογοητεύσει πολύ, μπορεί να προκαλέσει αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE κινείται με οριακή άνοδο 0,08% στις 4.726 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,24% στις 4.203 μονάδες και ο CAC 0,07% στις 3.770 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου, όπως η Royal & Sun Alliance και η Scor, καθώς δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους ήταν δύο διαφορετικά συμβάντα και άρα επιδέχονται διαφορετική ασφαλιστική κάλυψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v