Με υπολογίσιμες απώλειες οι ευρωαγορές

Υπολογίσιμες απώλειες εμφανίζουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, πιεζόμενοι από την υποχώρηση στη Wall Street και οδηγούμενοι από τις πετρελαϊκές εταιρίες, των οποίων τα περιθώρια κέρδους συρρικνώνονται λόγω της νέας διόρθωσης του πετρελαίου.

Με υπολογίσιμες απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στην έναρξη της συνεδρίασης, στον απόηχο της χθεσινής υποχώρησης της Wall Street και καθώς οι επενδυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην κίνηση του ευρώ και στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.

Αν και το δολάριο σημειώνει μερική ανάκαμψη από το χαμηλό των προηγούμενων ημερών, η υποχώρηση του πετρελαίου πιέζει τα περιθώρια κέρδους των πετρελαϊκών εταιριών και οδηγεί χαμηλότερα ενεργειακούς τίτλους.

”Κραδασμοί” αναμένονται και στον τεχνολογικό τομέα, μετά τα όσα ανακοίνωσε η Texas Instruments, αφότου έκλεισε η αμερικανική αγορά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας, τα αποτελέσματά της για το δ΄ τρίμηνο θα ανέλθουν περίπου στο ”μισό” των εκτιμήσεων.

Αυτή την ώρα, ο γερμανικός DAX εμφανίζει υποχώρηση της τάξης του 0,71% και διαμορφώνεται στις 4.182 μονάδες, ενώ ο αγγλικός FTSE 100 βρίσκεται στις 4.702 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,55%. Στο -0,65% και τις 3.762 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v