Μικρές μεταβολές και μικτή εικόνα για ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία παρουσιάζουν μικτή εικόνα, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται αρνητικά από την ενίσχυση του πετρελαίου και θετικά από το χθεσινό κλείσιμο της Wall. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι κλάδοι της τεχνολογίας, των αεροπορικών και των αυτοκινήτων.

Με μικρές μεταβολές κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η νέα άνοδος του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στις εξαγωγικές εταιρίες, ενώ η χθεσινή άνοδος της Wall Street επηρεάζει θετικά.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι σημαντικότερες πιέσεις είναι πιθανό να παρουσιαστούν στον κλάδο της τεχνολογίας, όπου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και μετά το πέρας αυτής είδαν τη δημοσιότητα προειδοποιήσεις εκ μέρους των κατασκευαστών ημιαγωγών, αλλά και υποβαθμίσεις αυτών.

Θετική αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση για τον κλάδο των αυτοκινήτων, λόγω και της συνέχισης του ράλι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών μετά την είδηση ότι η Lufthansa κατέληξε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και αυτή περί της πρόθεσης του γαλλικού δημοσίου να διαθέσει ποσοστό 17,7% στον όμιλο Air France - KLM.

Μικτή είναι η εικόνα των κυριότερων αγορών, αφού ο FTSE 100 βρίσκεται στις 4.710 μονάδες σημειώνοντας μεταβολή 0,15%, ο γερμανικός DAX κινείται στο επίπεδο των 4.204 μονάδων μένοντας αμετάβλητος, ενώ ο CAC 40 κερδίζει 0,07% και διαμορφώνεται στις 3.777 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v