Nokia: Ανάπτυξη 10% στην αγορά κινητών το 2005

Η Nokia επιμένει στην πρόβλεψη ότι η παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας θα αναπτυχθεί κατά 10% το 2005 και μάλιστα εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα αποδειχθεί ακόμη υψηλότερη όταν αυξηθούν οι πωλήσεις συσκευών τρίτης γενιάς στη συνέχεια του έτους.

Nokia: Ανάπτυξη 10% στην αγορά κινητών το 2005
Η Nokia επιμένει στην πρόβλεψη ότι η παγκόσμια συσκευών αγορά κινητής τηλεφωνίας θα αναπτυχθεί κατά 10% το 2005 και μάλιστα εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα αποδειχθεί ακόμη υψηλότερη όταν αυξηθούν οι πωλήσεις τρίτης γενιάς στη συνέχεια του έτους.

Την πρόβλεψη του φινλανδικού κολοσσού για αύξηση του όγκου πωλήσεων 10% έχουν αμφισβητήσει πολλοί αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η αύξηση των νέων συνδρομητών στις αναδυόμενες αγορές θα επιβραδυνθεί το 2005.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia πάντως, Jorma Ollila, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα επιτευχθούν αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης και μάλιστα ότι ίσως είναι υψηλότεροι.

Τα σχόλια του CEO, που περιλαμβάνονται σε συνέντευξή του στους Financial Times, ακολουθούν τις πρόσφατες κρίσιμες αποχωρήσεις από την ιεραρχία του ομίλου, μεταξύ των οποίων του επικεφαλής στρατηγικής Matti Alahuhta και του επικεφαλής μονάδας δικτύων Sari Baldauf.

Στο 2004 η αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι αυξήθηκε 20% και πλέον στα 630-650 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.

Το μερίδιο της Nokia, της κορυφαίας κατασκευάστριας του χώρου, εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 30% της διεθνούς αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v