Το Reuters αγοράζει τη Moneyline Telerate (upd)

Σε μια κίνηση που θα ισχυροποιήσει την παρουσία του στο σταθερό εισόδημα, το πρακτορείο Reuters αγοράζει τη διεθνή πλατφόρμα χρηματιστηριακών δεδομένων και παροχής ειδήσεων Telerate, έναντι 175 εκατ. δολαρίων.

Το Reuters αγοράζει τη Moneyline Telerate (upd)
Τη διεθνή πλατφόρμα χρηματιστηριακών δεδομένων και παροχής ειδήσεων Telerate αποκτά το πρακτορείο Reuters, έναντι 175 εκατ. δολ., σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Το Reuters Group θα καταβάλει 100 εκατ. δολ. σε μετρητά προς την ίδια την Telerate, η οποία ελέγχεται από μονάδα της JP Morgan Chase, ενώ θα καταβάλει άλλα 75 εκατ. δολ. προς τη Savvis Communications, η οποία κατέχει ποσοστό 14% στην εταιρία.

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το πρακτορείο, στους επόμενους 18 μήνες θα δαπανήσει περίπου 82 εκατ. δολ. προκειμένου να αναβαθμίσει την πλατφόρμα, η οποία έχει 30.000 προσβάσεις χρηστών και 3.500 πελάτες.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2005. Η Moneyline Telerate απολαμβάνει περισσότερες από 30.000 προσβάσεις χρηστών από τους 3.500 πελάτες της διεθνώς.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους παρόχους πληροφοριών real-time έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι βασικοί πελάτες τους, δηλαδή οι εταιρίες παροχής οικονομικών υπηρεσιών, μειώνουν το προσωπικό για να αντεπεξέλθουν στην οικονομική επιβράδυνση.

Η Telerate ιδρύθηκε το 1969 και πωλήθηκε από την Dow Jones στην ανταγωνιστική Bridge το 1998. Το Reuters αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Bridge, αλλά όχι την Telerate, σε μια συμφωνία που ολοκληρώθηκε το 2003.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Reuters, David Grigson, δήλωσε ότι η συμφωνία ”μας βοηθά να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στο σταθερό εισόδημα και στους τοπικούς dealers, όπου δεν έχουμε τόσο έντονη παρουσία”.

Ο ίδιος αρνήθηκε να προσδιορίσει τόσο το ποσό των περικοπών δαπανών που ελπίζει να εξασφαλίσει το Reuters με την εξαγορά όσο και τον αριθμό των πελατών που προβλέπεται να χάσει η Telerate εξαιτίας του συνδυασμού των πελατολογίων.

Πάντως το Reuters περιμένει ότι τα ετήσια έσοδα από την επιχείρηση που αγοράζει θα σταθεροποιηθούν στις 100 εκατ. στερλίνες.

Τα έσοδα της Moneyline Telerate στο 9μηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκαν στις 106 εκατ. στερλίνες, ενώ οι λειτουργικές ζημιές προ τόκων και αποσβέσεων κινήθηκαν στις 18 εκατ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v