Euronext: Δεύτερος ”μνηστήρας” προσεγγίζει το LSE

Το Euronext προσβλέπει στην εξαγορά του London Stock Exchange με στόχο την εξαγορά, μετά την απόφαση της ”ηλικίας” 300 ετών λονδρέζικης αγοράς να απορρίψει την προσφορά 2,6 δισ. δολ. του ανταγωνιστικού Deutsche Boerse.

Euronext: Δεύτερος ”μνηστήρας” προσεγγίζει το LSE
Το Euronext, ο φορέας των χρηματιστηρίων στο Παρίσι και το Άμστερνταμ, έχει προσεγγίσει το London Stock Exchange με στόχο την εξαγορά, μετά την απόφαση της ”ηλικίας” 300 ετών λονδρέζικης αγοράς την περασμένη εβδομάδα να απορρίψει την προσφορά 2,6 δισ. δολ. του ανταγωνιστικού γερμανικού Deutsche Boerse.

Τον σχεδιασμό για κατάθεση προσφοράς για το βρετανικό χρηματιστήριο επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του, το ίδιο το Euronext.

Το LSE, αναφέρει ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα, θα συνεχίσει τις συνομιλίες τόσο με το Euronext όσο και με το Deutsche Boerse. Το Euronext και το DB προσπαθούν να αποκτήσουν το LSE, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές των πιο ακριβών ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς οι χρηματιστές πιέζουν τις αγορές να μειώσουν τις προμήθειες.

Το Euronext είναι φορέας των αγορών μετοχών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας, καθώς και η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παραγώγων της Ευρώπης.

Το LSE είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης με εταιρίες αξίας 2,7 τρισ. δολαρίων και οι ρίζες του χρονολογούνται στο 1698. Οι μισές από τις 10 μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης βάσει κεφαλαιοποίησης είναι εισηγμένες στο LSE.

Στο Euronext είναι εισηγμένες μετοχές αξίας 2,1 τρισ. δολαρίων. Αν αγοράσει το LSE, θα έχει κάνει την τέταρτη εξαγορά του από τον Ιούλιο 2001 που έκανε τις αρχικές δημόσιες εγγραφές του.

Η προσφορά του ακολουθεί τη δεύτερη σε πέντε χρόνια προσπάθεια του DB να αγορά το λονδρέζικο χρηματιστήριο. Το LSE απέρριψε την προσφορά θεωρώντας την πολύ φθηνή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v