Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Σε θετικό έδαφος παραμένουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, αντλώντας στήριξη κυρίως από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πιέσεις ασκεί στο Λονδίνο η Vodafone μετά την υποβάθμιση από την Goldman Sachs.

Σε θετικό έδαφος παραμένουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, αντλώντας στήριξη κυρίως από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την ανακοίνωση αισθητής αύξησης των πωλήσεων οχημάτων τον περασμένο μήνα.

Πιέσεις ασκεί στο Λονδίνο η Vodafone μετά την υποβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, που αναμένεται να καταλήξει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί το μεσημέρι 0,53% στις 4.711 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,20% στις 4.227 μονάδες και ο CAC παραμένει πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.806 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες σε 12 από τις 17 αγορές της δυτικής Ευρώπης κινούνται ανοδικά.

Η μετοχή της Volkswagen ενισχύεται 0,8% και της Renault επίσης 0,8%, ενώ ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών παρουσιάζει τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 18 επιμέρους δεικτών του Stoxx 600.

Η Vodafone υποχωρεί 3,7% και καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των blue chips του δείκτη Stoxx 50.

Η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο ενδέχεται να υποστηρίξει την προσφορά της Verizon Communications, της εταίρου της στη Verizon Wireless, για τη Sprint. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Vodafone θα αναλάβει 45% μερίδιο στη νέα κοινοπραξία, ενώ τα υπόλοιπα από τα 40 δισ. δολ. τουλάχιστον θα πληρώσει η Verizon. Η Goldman υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε ”ευθυγράμμιση” από ”υπερ-απόδοση”.

Τα futures προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση και θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και τους ερχόμενους μήνες, πλήττοντας την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Εκτός από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας, οι αναλυτές περιμένουν και την ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο Οκτωβρίου και εκτιμούν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 53 δισ. δολ. από 51,6 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου, που προβλέπεται ότι αυξήθηκε κατά μόλις 0,2% σε σχέση με 0,7% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v