Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές (update)

Αντλώντας στήριξη από το θετικό κλείσιμο της Wall Street χθες, παρά τα δυσοίωνα μηνύματα από τις αγορές πετρελαίου και συναλλάγματος, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των macro από τις ΗΠΑ το απόγευμα.

Αντλώντας στήριξη από το θετικό κλείσιμο της Wall Street χθες, παρά τα δυσοίωνα μηνύματα από τις αγορές πετρελαίου και συναλλάγματος, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες εν όψει της λήξης παραγώγων αύριο Παρασκευή στο Eurex και το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Αναμένεται η ανακοίνωση σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων από την αμερικανική αγορά το απόγευμα, που θα καθορίσει την κατεύθυνση των τιμών στο ερχόμενο διάστημα.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο κλάδος πρώτων υλών, μετά την αύξηση των τιμών του χαλκού στο Λονδίνο στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

Οι βασικοί δείκτες σε 13 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται με κέρδη. Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,23% στις 4.739 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,37% στις 4.229 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 3.815 μονάδες.

Η Glaxo κερδίζει 1,2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της (σε ”αγορά” από ”διακράτηση”) από τη Citigroup.

Η ABN ενισχύεται 2,4% μετά την ανακοίνωση περικοπών θέσεων εργασίας, προκειμένου να τονωθεί η κερδοφορία.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς αναμένονται κρίσιμα μακρο-οικονομικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα θα ανακοινωθεί το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών γ’ τριμήνου, το οποίο οι αναλυτές προβλέπουν ότι παρουσίασε έλλειμμα της τάξης των 170,6 δισ. δολαριων, από 166,2 δισ. δολ. στο προηγούμενο τρίμηνο.

Θα δημοσιοποιηθεί επίσης ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας της περασμένης εβδομάδας, όπου αναμένεται πτώση των αιτήσεων στις 342.000 από 357.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

Τέλος αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής Fed Φιλαδελφείας Δεκεμβρίου, που προβλέπεται ότι διαμορφώθηκε στο 20,4 από 20,7 τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v