Περικοπές 2.850 θέσεων εργασίας στην ABN Amro

Μετά την DB και την Credit Suisse, η ABN Amro ανακοινώνει περικοπές 2,850 θέσεων εργασίας ή 3% του εργατικού δυναμικού της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μείωση των κερδών.

Περικοπές 2.850 θέσεων εργασίας στην ABN Amro
Η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα, η ABN Amro, θα προχωρήσει σε περικοπές 2,850 θέσεων εργασίας ή 3% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μείωση των κερδών.

Η τράπεζα θα προκαταβάλει για τα έξοδα των περικοπών φέτος 790 εκατ. ευρώ φέτος και θα εξασφαλίζει μείωση των δαπανών 770 εκατ. ευρώ ετησίως ξεκινώντας από το 2007, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της εταιρίας.

Οι περισσότερες περικοπές θέσεων θα επιβληθούν στην Ευρώπη, με 1.100 απολύσεις στον κλάδο επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών και εταιρικών δανείων και 1.200 στην τεχνολογία της πληροφορίας.

Η ABN Amro είναι η τρίτη από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που ανακοινώνουν περικοπές του εργατικού δυναμικού, μετά την Deutsche Bank και την Credit Suisse Group.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Rijkman Groenink, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι τα λειτουργικά κέρδη στη φετινή χρονιά θα μειωθούν, καθώς η αύξηση των επιτοκίων οδηγεί σε βύθιση τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη αγορά του οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v