Στο ”ρελαντί” οι ευρωαγορές μετά τη Fed

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Υπό αναστολή η διαπραγμάτευση σε αγορές του Euronext.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια για πέμπτη φορά από τον Ιούνιο υποδεικνύει σταθερότητα της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια αντέδρασαν θετικά στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τον δείκτη Nasdaq να τερματίζει σε υψηλό τριετίας.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 0,17% στις 4.730 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,11% στις 4.235 μονάδες, υψηλότερα δηλαδή από το υψηλό διετίας των 4.231 μονάδων όπου έκλεισε χθες.

Να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις σε ορισμένες αγορές του Euronext, όπως η αγορά παραγώγων του Άμστερνταμ και ο CAC 40 στο Παρίσι, έχουν διακοπεί ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν το πρωί, για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Το Euronext, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης βάσει κεφαλαιοποίησης, φημολογείται ότι θα καταθέσει αντιπροσφορά για το λονδρέζικο χρηματιστήριο, το οποίο απέρριψε προηγούμενη προσφορά της Deutsche Boerse.

Η βρετανική Kingfisher υποχωρεί 3,4% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη γ’ τριμήνου αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό 18 μηνών.

Η Fiat υποχώρησε 0,3% στο άνοιγμα, μετά την ανακοίνωση ότι θα ξεκινήσει ”διαδικασία διαμεσολάβησης” με την General Motors, καθώς οι δύο εταιρίες δεν έχουν κατορθώσει να φτάσουν σε συμφωνία όσον αφορά το δικαίωμα της Fiat να πωλήσει τη μονάδα αυτοκινήτων της στην General Motors.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v