Sprint: Αγοράζει τη Nextel προς 35 δισ. δολ. (upd)

Η Sprint θα εξαγοράσει τη Nextel προς 35 δισ. δολάρια, σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει νέες σημαντικές ανακατατάξεις στην αμερικανική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Sprint: Αγοράζει τη Nextel προς 35 δισ. δολ. (upd)
Η Sprint, τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ συμφώνησε για την εξαγορά της Nextel Communications προς 35 δισ. δολάρια και πλέον ώστε να διπλασιάσει την πελατεία της.

Οι μέτοχοι της Nextel θα λάβουν περίπου 1,28 μετοχές της Sprint και 50 σεντς ρευστό για κάθε μετοχή της Nextel.

Διευθύνων σύμβουλος της διευρυμένης εταιρίας που θα απολαμβάνει 33 εκατομμύρια συνδρομητές, θα αναλάβει ο CEO της Sprint Gary Forsee, ενώ ο CEO της Nextel Timothy Donahue θα αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος.

Η συμφωνία προωθήθηκε επτά εβδομάδες αφότου η Cingular αγόρασε την AT&T Wireless Services, δημιουργώντας την Νο1 εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, μια κίνηση που επέτεινε τις πιέσεις για συγχωνεύσεις προς τους μικρότερους παίκτες.

Η απόφαση της Sprint καθρεφτίζει την στροφή των αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών εταιριών προς τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες.

Οι πωλήσεις υπηρεσιών ασύρματης επικοινωνίας αυξήθηκαν το 2003 κατά 14% στα 81,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας CTIA, ενώ τα έσοδα της σταθερής αστικής και υπεραστικής επικοινωνίας μειώθηκαν 2,4% στα 205,9 δισ. δολ.

Με την ένωση της Nextel με την Sprint ο αριθμός των παροχέων θα μειωθεί στους τέσσερις από πέντε και η αμερικανική μονάδα της Deutsche Telekom, T-Mobile USA, θα εκτοπιστεί στην 4η θέση, με 16,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η Verizon Wireless έχει 42 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Cingular ανήκει στην SBC Communications και την BellSouth, ενώ η Verizon Wireless στην Verizon Communications και την Vodafone Group.

Η Vodafone διέψευσε χθες δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που ανέφερε ότι διεξάγει συνομιλίες με την Verizon για την κατάθεση προσφοράς στην Sprint.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v