Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Nikkei για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, μετά την δήλωση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, μετά την δήλωση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει αρκετά ισχυρή ώστε να μπορεί να υποστηρίξει υψηλότερα επιτόκια.

Η Fed προχώρησε χθες σε ευρύτατα αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 2,25% και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια με ”μετρημένο” ρυθμό για να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Οι εξαγωγείς της Ασίας κατέθεσαν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 10,956,46 μονάδες. Τις ιαπωνικές μετοχές υποστήριξε και έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας που περιγράφει αισιοδοξία μεταξύ των βιομηχάνων της χώρας και προθέσεις αύξησης επενδύσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,7%, ενώ ο Kospi της Νοτίου Κορέας αναρριχήθηκε 2,3% και ο Taiex της Ταϊβάν 1,6%.

Οι βασικοί δείκτες σε όλες τις ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν, πλην της Νοτίου Ζηλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v