Ahold: Πώληση μονάδων ΗΠΑ προς 660 εκατ. δολ.

Η Ahold, στο πλαίσιο του προγράμματος ”στην οδό της ανάκαμψης”, πρόχώρησε στην πώληση δύο θυγατρικών της προβληματικής αμερικανικής μονάδας της, προς 660 εκατ. δολάρια.

Ahold: Πώληση μονάδων ΗΠΑ προς 660 εκατ. δολ.
Η Ahold, η ολλανδική αλυσίδα υπεραγορών που εφαρμόζει αυτή την περίοδο το πρόγραμμα ”στην οδό της ανάκαμψης”, έκανε άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την πώληση δύο θυγατρικών της προβληματικής αμερικανικής μονάδας της, προς 660 εκατ. δολάρια.

Η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών στον κόσμο, ανακοίνωσε την πώληση της Bi-Lo, που είχε αγοράσει το 1977 και τη Bruno, που είχε αγοράσει πριν τρία χρόνια, στην Lone Star Funds, αμερικανικό όμιλος ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Οι αναλυτές αποτιμούσαν τις δύο επιχειρήσεις στην κλίμακα των 700-900 εκατ. ευρώ.

Η πώληση συνιστά ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος εκποιήσεων συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ της εταιρίας και είναι επίσης ουσιώδης κίνηση στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Anders Moberg επιχειρεί με το πρόγραμμα ”στην οδό της ανάκαμψης” να αποκαταστήσει την φήμη και τα οικονομικά του ομίλου, που υπέστησαν έντονο πλήγμα πέρσι, όταν η εταιρία κόντεψε να χρεοκοπήσει μετά από λογιστικό σκάνδαλο στην αμερικανική θυγατρικής της Foodservice.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v