Πιέσεις λόγω Fed στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την κατεύθυνση της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων που υπέδειξε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, οδηγώντας τον δείκτη S&P 500 στις μεγαλύτερες απώλειες τεσσάρων μηνών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές αξιών μετά την κατεύθυνση της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων που υπέδειξε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, οδηγώντας τον δείκτη S&P 500 στις μεγαλύτερες απώλειες τεσσάρων μηνών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,63% στις 4.816 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,95% στις 4.249 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,74% στις 3.834 μονάδες.

Θετικά ανταποκρίνεται ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών στην ανακοίνωση αισθητής βελτίωσης των πωλήσεων οχημάτων στην αμερικανική αγορά.

Με πτώση κινείται η μετοχή της μεγαλύτερης υπηρεσίας τηλεφωνίας στην Ιταλία, της Telecom Italia, μετά την υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της σε ”υπο-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση” από τη Lehman Brothers.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας Telecom Italia Mobile επίσης υποβαθμίστηκε σε ”ίση στάθμιση” από την προηγούμενη σύσταση ”υπερ-στάθμιση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v