Deutsche Telekom-τρόφιμα πιέζουν τις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος κυρίως του κλάδου τροφίμων. Υποβάθμιση της μετοχής της Deutsche Telekom, αναβάθμιση της Nokia.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος κυρίως του κλάδου τροφίμων, που υποχωρεί καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την κερδοφορία των μεγάλων εταιριών του χώρου.

Την πτώση του κλάδου τροφίμων ”οδηγεί” η βρετανική Northern Foods, που ανακοίνωσε μειωμένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και κατέβασε τον πήχη της ανάπτυξης στην τρέχουσα χρονιά.

Σημαντικές απώλειες 1,3% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Telekom μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη Morgan Stanley.

Στον αντίποδα η Nokia ενισχύεται 1,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από την Credit Suisse First Boston και την JP Morgan Chase.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,33% στις 4.838 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,51% στις 4.292 μονάδες και ο CAC 0,4% στις 3.862 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, ”διορθώνοντας” μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από τον τεχνολογικό κλάδο αυτή την εβδομάδα, με επίκεντρο την κερδοφορία της Intel.

Από το μακροοικονομικό επίπεδο, οι σπουδαιότερες ανακοινώσεις της τρέχουσας εβδομάδας περιλαμβάνουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Σήμερα, το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα επίπεδα των αποθεμάτων χονδρικής, τα οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αυξήθηκαν 0,7% τον Νοέμβριο μετά από αύξηση 1,1% στον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v