Υπό την πίεση της STMicro οι ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, υπό την πίεση τεχνολογικών εταιριών, μετά την ανακοίνωση της STMicroelectronics ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, υπό την πίεση τεχνολογικών εταιριών όπως η ASML, μετά την ανακοίνωση της STMicroelectronics ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις εξαιτίας του ισχυρού ευρώ και της μειωμένης ζήτησης των προϊόντων της.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού στον χώρο των ημιαγωγών Intel, που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν και στις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές πλην του Λουξεμβούργου. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,33% στις 4.824 μονάδες, ενώ ο DAX εμφανίζει πτώση 0,92% στις 4.267 μονάδες και ο CAC 0,61% στις 3.854 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί και στις ασφαλιστικές εταιρίες η σύσταση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές να μειώσουν θέσεις στον κλάδο, μετά τα σημαντικά κέρδη που απεκόμισαν οι μετοχές εσχάτως.

Οι αναλυτές του οίκου υποβάθμισαν τη μετοχή της Aviva σε ”υπο-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση”.

Στον κλάδο των ημιαγωγών, η τιμή της μετοχής της STMicroelectronics διαμορφώνεται με απώλειες 3,3%. Η ASML υποχωρεί 0,9% και η Infineon Technologies 1,9%.

Ελαφρώς υψηλότερα προοιωνίζονται το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v