Απογοήτευσε το δ΄ τρίμηνο της STMicro

Με τις μεγαλύτερες απώλειες τεσσάρων μηνών διαμορφώνεται η τιμή της μετοχής της STMicro, που ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Απογοήτευσε το δ΄ τρίμηνο της STMicro
Με τις μεγαλύτερες απώλειες τεσσάρων μηνών διαμορφώνεται η τιμή της μετοχής της STMicroelectronics, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών στην Ευρώπη, που ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους, δηλαδή το ποσοστό των πωλήσεων που προκύπτει μετά την αφαίρεση του κόστους παραγωγής, διαμορφώθηκε στο 36,6%, χαμηλότερα από το 38% με 39% που προβλεπόταν. Η εταιρία απέδωσε την πενιχρή εμφάνισή της στο ισχυρό ευρώ, την πτώση των τιμών των προϊόντων και τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση από τα εργοστάσια.

Στην ανακοίνωση της επιχείρησης αναφέρεται ότι η πρόβλεψη για τις πωλήσεις και τα κέρδη είχε διαμορφωθεί με την προϋπόθεση ότι το ευρώ θα άξιζε 1,23 δολάρια σε μέσο όρο, ενώ η πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 1,27 δολάρια.

Κι άλλοι κατασκευαστές ημιαγωγών έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις για τα κέρδη και έχουν μειώσει την παραγωγή τους, καθώς έχουν μεγάλα αποθέματα απούλητων προϊόντων. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της εταιρίας οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 4,3%, στα 2,33 δισ. δολάρια, εντός του στόχου του 0 με 5% που είχε θέσει η εταιρία.

Τα τελικά αποτελέσματα της STMicro, της οποίας οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, θα ανακοινωθούν στις 26 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v