Στάση αναμονής στις ευρωαγορές

Με οριακές μεταβολές διαμορφώνονται οι κινήσεις στις ευρωαγορές, καθώς οι επιχειρηματικές ειδήσεις της περιόδου ωθούν κάποιες μετοχές ή κλάδους υψηλότερα και πιέζουν άλλες χαμηλότερα.

Με οριακές μεταβολές διαμορφώνονται οι κινήσεις στις ευρωαγορές, καθώς οι επιχειρηματικές ειδήσεις της περιόδου ωθούν κάποιους κλάδους υψηλότερα και πιέζουν άλλους χαμηλότερα.

”Είναι πολύ δύσκολο να αποκομίσουν οι επενδυτές κέρδη μέσα σε αυτό το περιβάλλον”, αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής της λονδρέζικης RCM στο πρακτορείο Bloomberg, εξηγώντας ότι οι προοπτικές για τα επιχειρηματικά κέρδη είναι μάλλον απογοητευτικές.

Ο τεχνολογικός κλάδος πιέζεται από την ανακοίνωση της STMicroelectronics ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου ήταν χαμηλότερα από τα εκτιμώμενα εξαιτίας του ισχυρού ευρώ και των χαμηλών τιμών των προϊόντων.

Ο κλάδος συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον εν όψει των αποτελεσμάτων της Intel που θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στην αγορά του Λονδίνου ο κλάδος λιανικής, που ανακοίνωσε ότι ο Δεκέμβριος που πέρασε ήταν ο ”χειρότερος” της τελευταίας δεκαετίας για το εμπόριο.

Ο δείκτης FTSE κινείται με οριακές απώλειες 0,01% στις 4.840 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,08% στις 4.310 μονάδες και ο CAC 0,13% στις 3.882 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν η Rio Tinto (πρώτες ύλες) και η Reuters Group (πρακτορεία ειδήσεων) μετά τις συστάσεις οίκων για ”αγορά” των μετοχών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v