Εκτίναξη δείκτη ZEW στη Γερμανία τον Ιανουάριο

Η εμπιστοσύνη στη γερμανική οικονομία βελτιώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, καθώς η πτώση του κόστους των καυσίμων και η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ καθησύχασαν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση των εξαγωγών.

Εκτίναξη δείκτη ZEW στη Γερμανία τον Ιανουάριο
Η εμπιστοσύνη στη γερμανική οικονομία βελτιώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, καθώς η πτώση του κόστους των καυσίμων και η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ καθησύχασαν κατά τι τις ανησυχίες για την επιβράδυνση των εξαγωγών.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει το έγκριτο ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW βελτιώθηκε αισθητά στο 26,9 από 14,4 τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 18.

Τον Νοέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW είχε εμφανίσει τη μεγαλύτερη πτώση δύο ετών, καθώς οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η ανατίμηση του ευρώ απείλησαν τους ρυθμούς ανάπτυξης της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Τα έξι κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας έχουν χαμηλώσει τον πήχη της ανάπτυξης για το 2005 και οι προβλέψεις τους κινούνται πλέον στην κλίμακα του 0,8% με 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v