Πετρέλαιο, General Motors πίεσαν τη Wall

Η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών, οι αρνητικές εκτιμήσεις της General Motors για την κερδοφορία της, αλλά και οι απώλειες που σημείωσε η Verizon αποτέλεσαν τους κυριότερους παράγοντες που ώθησαν χαμηλότερα τη Wall Street. Κόντρα στις πτωτικές τάσεις η μετοχή της Apple. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών, οι αρνητικές εκτιμήσεις της General Motors για την κερδοφορία της, αλλά και οι απώλειες που σημείωσε η Verizon αποτέλεσαν τους κυριότερους παράγοντες που ώθησαν χαμηλότερα τη Wall Street.

Αναλυτικότερα, στα επίπεδα των 48 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού, με αφορμή ανησυχίες των επενδυτών για το ύψος των πετρελαϊκών αποθεμάτων και την επάρκειά τους εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Κέρδη σημείωσε η μετοχή της Apple, ύστερα από την ανακοίνωση του υπερτετραπλασιασμού των κερδών της στο α΄ τρίμηνο οικονομικής της χρήσης. Η εταιρία κατέγραψε κέρδη 295 εκατ. δολαρίων, έναντι 63 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις της Apple διαμορφώθηκαν στα 3,49 δισ. δολάρια, έναντι 2 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αντίθετα, πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Verizon, αφού η τηλεπικοινωνιακή εταιρία ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους ίσως να επιβαρυνθούν από ποσά που θα κληθεί να καταβάλει σε ασφάλειες και συντάξεις. Η CSFB υποβάθμισε τη σύστασή της για τη Verizon.

Απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της General Motors. Η εταιρία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους θα κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Pfizer, ύστερα από την προειδοποίηση που απηύθυνε η SEC στη φαρμακευτική εταιρία για διαφημίσεις προϊόντων της που παραπλανούν τους καταναλωτές.

Στα μακροοικονομικά νέα, στους 367 χιλ. διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 8η Ιανουαρίου, έναντι 364 χιλ. την προηγούμενη εβδομάδα. Εξάλλου, κατά 1,2% ενισχύθηκε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Στις 10.505 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 1,05% ενώ στις 2.070 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq με απώλειες 1,05%. Στις 1.177 μονάδες βρέθηκε ο S&P, με απώλειες 0,86%.

Eξάλλου το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 1,19%, στα 6,82 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,47%, στα 9 δολάρια. Απώλειες 0,12% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε.

Eν τω μεταξύ, ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 4.800 μονάδες, ενώ ο Cac κινήθηκε ανοδικά κατά 0,47%, στις 3.834 μονάδες. Κέρδη 0,08% για τον Dax, στις 4.212 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v