Περιορίζονται οι απώλειες στη Wall (update)

Περιορίζονται οι απώλειες στη Wall Street με τη μετοχή της Apple να καταγράφει σημαντικά κέρδη και τις τιμές του αμερικανικού αργού να υπερβαίνουν τα 48 δολάρια ανά βαρέλι. Με κέρδη έκλεισαν οι κύριες ευρωαγορές.

Περιορίζονται οι απώλειες στη Wall Street με τη μετοχή της Apple να καταγράφει σημαντικά κέρδη και τις τιμές του αμερικανικού αργού να υπερβαίνουν τα 48 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτικότερα, ανοδικά και υψηλότερα των 48 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού ύστερα από την πτώση των αποθεμάτων μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται η μετοχή της Verizon. H τηλεπικοινωνιακή εταιρία υποχωρεί για δεύτερη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωσή της ότι τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους πιθανόν να πληγούν από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά έξοδα που θα κληθεί να καταβάλλει.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Pfizer κατόπιν προειδοποιήσεως που απηύθυνε η SEC στη φαρμακευτική εταιρία, για διαφημίσεις παραπλανητικού περιεχομένου.

Αντίθετα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Apple αφού η εταιρία τετραπλασίασε τα κέρδη α΄ τριμήνου της οικονομικής της χρήσης. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη 295 εκατ. δολ. έναντι 63 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στα μακροοικονομικά νέα, στους 367.000 αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 8η Ιανουαρίου, έναντι 364.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, κατά 1,2% ενισχύθηκε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Στις 10.581 μονάδες κινείται ο Dow Jones σημειώνοντας απώλειες 0,34%, ενώ στις 2.091 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, με oριακές απώλειες 0,04%. Απώλειες 0,12% καταγράφει ο S&P, στις 1.186 μονάδες.

Eν τω μεταξύ, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,35% στις 4.800,30 μονάδες, ενώ ο Cac κινήθηκε ανοδικά κατά 0,47%, στις 3.834,11 μονάδες. Κέρδη 0,08% σημείωσε ο Dax, στις 4.212,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v