Θετικό ”γύρισμα” ευρωαγορών λόγω πρώτων υλών (upd)

Η εκτίμηση της Deutsche Bank ότι θα ακολουθήσει περαιτέρω άνοδος των τιμών πρώτων υλών προσφέρει σημαντική στήριξη στις μετοχές του κλάδου και συνακόλουθα προκαλεί ”γύρισμα” των ευρωαγορών σε θετικό πρόσημο.

Η εκτίμηση της Deutsche Bank ότι θα ακολουθήσει περαιτέρω άνοδος των τιμών πρώτων υλών προσέφερε σημαντική στήριξη στις μετοχές του κλάδου και συνακόλουθα προκάλεσε ”γύρισμα” των ευρωαγορών σε θετικό πρόσημο.

Οι αναλυτές της DB περιμένουν ”δυναμισμό στις τιμές των εμπορευμάτων με μεγάλη αύξηση στις τιμές χάλυβα το 2005 και 2006,” ενώ και ο αρμόδιος αναλυτής της ABN Amro τόνισε ότι ο οίκος ”συνυπογράφει το θετικό σενάριο για τις τιμές πρώτων υλών.”

Η Rio Tinto, τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο επιχείρηση ορυχείων εκτινάχθηκε 2,1%, η Xstrata, ισχυρότερη στον πλανήτη στις εξαγωγές κάρβουνου 2,3% και η Stora Enso, ισχυρότερη παγκοσμίως στον κλάδο χάρτου 0,6%.

Η UBS αναβάθμισε την σύστασή της για την διεθνή αγορά χαρτοπολτού και την σύσταση για την μετοχή της Stora Enso σε ”αγορά” από ”ουδέτερη.”

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,22% στις 4.810 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,08% στις 4.215 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 3.840 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά την κάθετη βύθιση στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος, βάση δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, προβλέπεται ότι υποχώρησε τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε έξι μήνες, καθώς μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου.

Οι αναλυτές προβλέπουν για την ακρίβεια πτώση του δείκτη χονδρικής κατά 0,1% μετά από αύξηση 0,5% τον Νοέμβριο και 1,7% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v