Η Telecom Italia πωλεί την χιλιανή Entel

Η μεγαλύτερη τηλεφωνία της Ιταλίας θα πωλήσει το μερίδιο ελέγχου στην Empresa Nacional de Telecomunicaciones της Χιλής προς 934 εκατ. δολάρια προκειμένου να μειώσει τα χρέη της.

Η Telecom Italia πωλεί την χιλιανή Entel
Η μεγαλύτερη τηλεφωνία της Ιταλίας, η Telecom Italia, θα πωλήσει το μερίδιο ελέγχου στην Empresa Nacional de Telecomunicaciones της Χιλής προς 934 εκατ. δολάρια προκειμένου να μειώσει τα χρέη της.

Η Telecom Italia θα πωλήσει στην χιλιανή κοινοπραξία Almendral όλο το μερίδιο 54,76% που κατέχει στον μεγαλύτερο φορέα ασύρματης τηλεφωνίας της Χιλής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιταλικού φορέα.

Η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και θα βοηθήσει την Telecom Italia να μειώσει το καθαρό χρέος της κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Η Telecom Italia αυτή την περίοδο συγχωνεύεται με την μονάδα κινητής τηλεφωνίας Telecom Italia Mobile σε μια συμφωνία σε ρευστό και μετοχές συνολικής αξίας 21 δισ. δολ. που θα αυξήσει τον δανεισμό του ομίλου κατά το ήμισυ στα 44 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Telecom Italia, Marco Tronchetti Provera, επιθυμεί να επικεντρωθούν οι επιχειρήσεις του ομίλου στην εθνική αγορά και να επεκταθεί η παρουσία στις ξένες αγορές όπου έχει ήδη σημαντική παρουσία, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βραζιλία.

Ο όμιλος ενδέχεται να πωλήσει κι άλλες μονάδες, στη Βολιβία και το Περού, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστό για την αποπληρωμή των χρεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v