Περιορίζονται οι απώλειες μετά τη Nokia

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των τεχνολογικών μετοχών στις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Nokia και Philips που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των τεχνολογικών μετοχών στις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Nokia και Philips που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο τίτλος της Nokia εκτινάσσεται 7,7% και της Philips 3,8%, ωθώντας τον τεχνολογικό κλάδο σε κέρδη και τις ευρωαγορές σε αισθητό περιορισμό των πρωινών απωλειών τους.

Η AstraZeneca κερδίζει 3,3% μετά την ανακοίνωση βελτίωσης κερδών τριμήνου.

Στον αντίποδα οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχωρούν, καθώς ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου και η Volkswagen κινείται το μεσημέρι με πτώση 1,1%, ενώ η BMW με πτώση 1%.

Με απώλειες 0,5% αντιδρά η τεχνολογική SAP στην υποβάθμιση της σύστασης της Smith Barney για τη μετοχή της σε ”διακράτηση” από ”αγορά”.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με οριακή άνοδο 0,01% στις 4.846 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,24% στις 4.203 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 3.871 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι αγορές futures σε μια συνεδρίαση πλούσια σε επιχειρηματικές και μακροοικονομικές ειδήσεις.

Από το στατιστικό πεδίο αναμένεται η ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπου προβλέπεται επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,7% από 1,4%, καθώς και η κρίσιμη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

Αναμένεται ότι οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 332 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα έναντι 319 χιλιάδων στο προηγούμενο διάστημα.

Αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα 50 μεγάλες εταιρίες του δείκτη Standard & Poor’s 500, μεταξύ των οποίων η Microsoft και η United Parcel Service.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v