AstraZeneca: Αύξηση κερδών δ’ τριμήνου 52%

Η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, ανακοίνωσε αύξηση κερδών δ’ τριμήνου 52% χάρη στις πωλήσεις του φαρμάκου Nexium για την καταπολέμηση του έλκους και άλλων, παλαιότερων σκευασμάτων.

AstraZeneca: Αύξηση κερδών δ’ τριμήνου 52%
Η AstraZeneca, τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, ανακοίνωσε αύξηση κερδών δ’ τριμήνου 52% χάρη στις πωλήσεις του φαρμάκου Nexium για την καταπολέμηση του έλκους και άλλων, παλαιότερων σκευασμάτων.

Για το σύνολο 2005 η εταιρία περιμένει κέρδη μεταξύ 2,40 και 2,55 δολαρίων ανά μετοχή. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 968 εκατ. δολάρια έναντι 635 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο 2003, οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 973 εκατ. δολαρίων.

Η AstraZeneca εξαρτάται πλέον πολύ από τα παλαιότερα σκευάσματά της για να αυξήσει τα κέρδη, καθώς δεν κατόρθωσε να αποδείξει ότι το φάρμακο καταπολέμησης του καρκίνου Iressa βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών ούτε να εξασφαλίσει την έγκριση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για το φάρμακο κατά των θρομβώσεων Exanta.

Η μετοχή του ομίλου υποχώρησε πέρσι 30% μετά τα προβλήματα στα παραπάνω σκευάσματα που αναμενόταν να προσθέσουν 1 δισ. δολ. στις πωλήσεις του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v