Τα αυτοκίνητα ”οδηγούν” υψηλότερα τις ευρωαγορές

Ηπια ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τα κέρδη του κλάδου αυτοκινήτων, που αντιδρά στην αναβάθμιση της σύστασης της JP Morgan για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τα κέρδη του κλάδου αυτοκινήτων, αλλά οι επενδυτές προβλέπεται να τηρήσουν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα αμερικανικά επιτόκια, αύριο Τετάρτη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμφανίζουν σημαντικά κέρδη μετά τη σύσταση της JP Morgan Chase προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές του ευρωπαϊκού κλάδου κατασκευής οχημάτων.

Η DaimlerChrysler σημειώνει άνοδο 0,8% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε ”υπερστάθμιση” από ”ουδέτερη”. Την ίδια αναβάθμιση έκανε η JP Morgan για το σύνολο της βιομηχανίας οχημάτων στην Ευρώπη.

Στον αντίποδα, η Ciba Specialty Chemicals άνοιξε με βύθιση 5,7% μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 22 εκατ. φράγκων στο δ’ τρίμηνο εξαιτίας του κόστους αναδιοργάνωσης.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,29% στις 4.866 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,12% στις 4.260 μονάδες και ο CAC 0,09% στις 3.917 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v