Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Mitsubishi πίεσε τον Nikkei χαμηλότερα

Με απώλειες αντέδρασε η Mitsubishi Motors, στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου μετόχου της, της Phoenix Capital ότι πωλεί όλο το μερίδιό της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Υποτονικό κλίμα επικράτησε στις συναλλαγές στις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τον δείκτη Kospi στη Νότιο Κορέα που, με πτώση 1%, είχε τις μεγαλύτερες απώλειες ενός μηνός, μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης που έδειξε επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την προοπτική μείωσης των επιτοκίων και άσκησαν πιέσεις στον κλάδο μεταποίησης της χώρας, με σημαντικές απώλειες για την Hyundai Motor (3,3%) και την Posco(1,3%).

Στην υπόλοιπη Ασία, ο Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες στις 11.384,4 μονάδες, με σημαντική πτώση για την Mitsubishi Motors, η οποία αντέδρασε στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου μετόχου της, της Phoenix Capital ότι πωλεί όλο το μερίδιό της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έκλεισε με πτώση 0,2%. Οι δείκτες Νέας Ζηλανδίας, Ταϊλάνδης και Ινδονησίας έκλεισαν με κέρδη και οι υπόλοιποι στην ασιατική περιφέρεια με πτώση. Η αγορά της Μαλαισίας παρέμεινε κλειστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v