Δεν επετεύχθη συμφωνία Fiat και GM

H Fiat ανακοίνωσε ότι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη συμφωνία της General Motors για την πώληση της προβληματικής μονάδας αυτοκινήτων της στην αμερικανική GM. Η μετοχή της Fiat αντέδρασε με βύθιση 6%.

Δεν επετεύχθη συμφωνία Fiat και GM
H Fiat SpA, μεγαλύτερη βιομηχανία της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει συμφωνία με την General Motors για την πώληση της προβληματικής μονάδας αυτοκινήτων στην αμερικανική GM. Η μετοχή της Fiat αντέδρασε με βύθιση 6% στην ανακοίνωση.

Η General Motors εξαγόρασε το 20% της Fiat Auto το 2000 στο πλαίσιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και παραγωγή κινητήρων και αυτοκινήτων και ανέλαβε option (δικαίωμα) εξαγοράς της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η υπόθεση κατευθύνεται πλέον προς τις δικαστικές αίθουσες και, αν το δικαστήριο επικυρώσει το option, η Fiat θα έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει την GM να εξαγοράσει όλη την Fiat Auto –μια κίνηση που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των χρεογράφων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας GM σε επίπεδο junk.

Η Fiat προχώρησε το 2003 σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που μείωσε το μερίδιο της General Motors στο 10% και πώλησε τμήμα της χρηματο-οικονομικής μονάδας της, με αποτέλεσμα η GM να ισχυρίζεται ότι το option δεν έχει πλέον ισχύ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v