J.M. Barroso: Στόχος η απασχόληση και η ανάπτυξη

Ένα πιο ”φιλικό προς τις επιχειρήσεις” πρόγραμμα αναμένεται να καταθέσει ο Jose Manuel Barroso ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα, όταν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

J.M. Barroso: Στόχος η απασχόληση και η ανάπτυξη
Ένα πιο ”φιλικό προς τις επιχειρήσεις” πρόγραμμα αναμένεται να καταθέσει ο Jose Manuel Barroso από τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα, όταν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι βασικοί πυλώνες στις προτάσεις της Επιτροπής είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οικονομική ανάπτυξη και η ενίσχυση του κλάδου ερευνών.

Όπως διαφαίνεται από συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Barroso στην εφημερίδα Financial Times, βασικοί στόχοι της νέας ατζέντας της Κομισιόν θα είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και η απελευθέρωση της αγοράς προσφοράς υπηρεσιών, ενώ η κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική θα έχουν δευτερεύουσα θέση στους στόχους της νέας θητείας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προεδρίες του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, που ζητούσαν να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στις Βρυξέλλες, ο κ. Barroso, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής την δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, θα θέσει στο μικροσκόπιο των κοινοτικών ρυθμίσεων μόνο τους κλάδους όπου κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν αναβαθμίζει στο επίκεντρο των στόχων της Επιτροπής την ανάπτυξη του κλάδου ερευνών καθώς και την σύσταση περισσότερων κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην ΕΕ.

”Χρειαζόμαστε ένα τουλάχιστον ΜΙΤ,” δηλώνει ο κ. Barroso αναφερόμενος στο περίφημο Massachusetts Institute of Technology.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v