Εκτινάχθηκε στο 11,4% η ανεργία στη Γερμανία

Πλησιάζοντας επικίνδυνα το ”φράγμα” των 5 εκατομμυρίων Γερμανών, ο αριθμός των ανέργων στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 227 χιλιάδες, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να εκτιναχθεί στο 11,4% έναντι 10,8% του Δεκεμβρίου.

Εκτινάχθηκε στο 11,4% η ανεργία στη Γερμανία
Πλησιάζοντας επικίνδυνα το ”φράγμα” των 5 εκατομμυρίων Γερμανών, η ανεργία στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 11,4% έναντι 10,8% του Δεκεμβρίου, επισκιάζοντας τις προοπτικές για την εμφάνιση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος σε τοπικές εκλογές που πραγματοποιούνται μέσα στο μήνα.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 227 χιλιάδες σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να ανέλθει στους 4.714 εκατομμύρια από 4.487 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα.

Σε μη προσαρμοσμένη εποχικά βάση ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στους 5,04 εκατομμύρια ανέργους έναντι 4,46 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 12,1 (από 11,0%) που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από το 1930.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία ώθησαν το ποσοστό των ανέργων επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού στο 11,4% από 10,8% στην προηγούμενη μέτρηση.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα σε μια ”δύσκολη” ώρα για τον καγκελάριο Gerhard Schroeder, ο οποίος βρίσκεται στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν για να υποστηρίξει την προσπάθεια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του να παραμείνει στην εξουσία κατά την εκλογική αναμέτρηση για την κυβέρνηση του κρατιδίου στις 20 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v