Πτώση στις ευρωαγορές στον απόηχο της Wall

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τη Wall Street όπου ο δείκτης Standard & Poor’s έσβησε όλα τα κέρδη της χρονιάς και κινείται με απώλειες 0,3% για το 2004. Πιέσεις υφίσταται ο κλάδος λιανικών πωλήσεων, μετά τις προειδοποιήσεις της Carrefour και της L’Oreal.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τη Wall Street όπου ο δείκτης Standard & Poor’s έσβησε όλα τα κέρδη της χρονιάς και κινείται με απώλειες 0,3% για το 2004.

Πιέσεις υφίσταται ο κλάδος λιανικών πωλήσεων, μετά την εκτίμηση της Carrefour ότι η αύξηση των πωλήσεων πιθανότατα δεν θα ανταποκριθεί στους στόχους της φετινής χρονιάς και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της L’Oreal που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,11% στις 4.376 μονάδες, ενώ ο DAX 0,56% στις 3.912 μονάδες και ο CAC 0,4% στις 3.655 μονάδες.

Η μετοχή της Alstom, της γαλλικής εταιρίας κατασκευής τρένων και σταθμών ενέργειας που προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, άνοιξε με πτώση 2,3% εν όψει της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων, κατά την οποία η διοίκηση προβλέπεται να ζητήσει έγκριση για την πώληση νέων μετοχών 1,7 δισ. ευρώ, έναντι του προηγούμενου ορίου των 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v