Κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο στο Τόκιο

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, αντλώντας στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,8% στις 11.412,45 μονάδες. Απώλειες για τον αεροπορικό κλάδο στην Ασία λόγω πετρελαίου.

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, αντλώντας στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο, που αντέδρασε με εκτίναξη στην είδηση ότι η UFJ Holdings προσπαθεί να επιταχύνει την πώληση της τραπεζικής μονάδας της στην Sumitomo Trust & Banking, η οποία θα της εξασφαλίσει τουλάχιστον 2,8 δισ. δολ.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,8% στις 11.412,45 μονάδες. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κέρδισε 0,8% στις 90,23 μονάδες.

Η νοτιοκορεάτικη LG Electronics εξασφάλισε σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση της κοινοπραξίας της LG.Philips LCD για τετραπλασιασμό των κερδών στο τρίμηνο, χάρη στην ζήτηση για οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing και η Chi Mei Optoelectronics ενισχύθηκαν στην Ταϊπέι, μετά την ανακοίνωση εκτίναξης στις πωλήσεις Ιουνίου. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχώρησαν στο πλαίσιο της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v