Εκτίναξη 3,9% στις γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο

Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, παρουσιάζοντας κέρδη στους έξι από τους επτά τελευταίους μήνες, χάρη στην αυξημένη ζήτηση από Κίνα και Ανατολική Ευρώπη. Σε ετήσια βάση οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν 11,8%.

Εκτίναξη 3,9% στις γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο
Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, παρουσιάζοντας κέρδη στους έξι από τους επτά τελευταίους μήνες, καθώς η επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξης ”σήκωσε” τη ζήτηση για τα αγαθά της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Οι εξαγωγές αναπτύχθηκαν 3,9% έναντι του Απριλίου, όταν είχαν εμφανίσει την μεγαλύτερη αύξηση σε 20 μήνες, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

Οι οικονομολόγοι, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περίμεναν κέρδος 0,1%. Σε ετήσια βάση οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν 11,8%.

Οι εξαγωγές επωφελούνται από τη δυνατή ανάπτυξη στην Ασία και την Ανατολική Ευρώπη. Ειδικά από την Κίνα εμφανίζεται υψηλή ζήτηση για μηχανολογικό εξοπλισμό εργοστασίων και ενεργειακών εγκαταστάσεων.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας εμφάνισε μικρή μεταβολή στα 14,3 δισ. ευρώ τον Μάιο, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 13 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v